Leendő elsősöknek

Emlékeztető

Ez érdekel...

Nemzeti Tehetség Program

Nemzeti Tehetség Program

Ez érdekel...

Kréta

Elektronikus ellenőrző

Ez érdekel...

Ez történt

Iskolai fotóalbum

Ez érdekel...

Iskolánkról

Ideiglenes diákigazolvány kiállítása

Azt a formátumú ideiglenes diákigazolványt, amit eddig kibocsátottunk a versenyeken, buszon stb. 2017. október 31-ig fogadják el.

2017. november 1-jétől CSAK az új formátumú igazolás lesz hatályos (hiába van kiállítva a régi).

 

FONTOS

Új formátumú ideiglenes diákigazolványt csak annak a tanulónak fogunk tudni kiállítani, akinek az állandó diákigazolványát megrendeltük, tehát volt az okmányirodában, az ott kapott papírt a lakcímkártyával együtt az iskolába behozta és az az OH felületén rögzítésre került.

Felhívjuk a Tisztelt Szülők és a Gyerekek figyelmét, hogy akinek nincs állandó diákja, versenyez, buszos, feltétlenül keresse az iskolatitkárt, intézze az állandó diákigazolványt, mert nem tudunk neki igazolást kiállítani.

Külön jeleznénk, hogy mivel a régi ideiglenes diákigazolványok november 1-jével már nem lesznek hatályosak, az őszi szünet viszont nov. 5-ig tart, erre legyenek tekintettel. Az iskola az őszi szünetben zárva lesz, ügyintézésre nem lesz lehetőség.

Diákigazolvány igénylése

DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS


1. Szülőnek a tanulóval az Okmányirodában jelentkezni kell (lakcímkártyával, születési anyakönyvi kivonattal – ha van, szükséges a gyermek személyi igazolványa is) fényképezésre. Az Okmányiroda kiállít egy igazolást.
2. Szülő vagy a gyermek az okmányirodai igazolással és a lakcímkártyával felkeresi az iskolatitkárt (hétfőtől csütörtökig 8.00-15.00, pénteken 8.00-12.00)
3. Az iskolatitkár és a szülő egyezteti a tanuló lakcím és születési adatait (lakcímkártya).
4. Az iskolatitkár rögzíti a kérelmet.
5. A Diákigazolvány ügyfélszolgálat (Oktatási Hivatal) ezt követően – ez előzőleg egyeztetett adatok alapján – az iskolába postázza a diákigazolványt, ahol értesítést követően a tanuló azt átveszi.

Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Szülőket, hogy a diákigazolvány 16 éves korig érvényesítő matrica NÉLKÜL érvényes.

Nemzeti Tehetség Program

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2017-2018. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett a tehetségesítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására. Iskolánk a pályázaton indult és a sikeres elbírálást követően 1 540 000 Ft támogatásban részesült. A megítélt összegből intézményünk kerámiaégető kemencét, tűzzománc égető kemencét, grafikai prést és agyagmángorló asztalt vásárolt. A nagyértékű eszközök a művészeti nevelés fejlesztését szolgálják intézményünkben. A pályázat teljesítési időszaka 2017.július 1. és 2018. június 30. közé eső időszak.

A pályázatért felelős tanár Strasszerné Gömöri Dorottya.

 

.

Évnyitó 2017.

Elrepült a nyár, eljött szeptember 1-je. A kis elsősök, akik ma először lépték át az iskola küszöbét, és mi, nagy ötödikesek is izgatottan vártuk az első napot. Jó volt újra látni az osztálytársak vidám arcát. Iskolánk tanulói kedves műsorral fogadtak bennünket az ünnepélyes tanévnyitón. Hallottunk szavalatot, láttunk modern- és néptáncot. Ez utóbbinál büszkén fedeztük fel két osztálytársunkat: Nagy Dorinát és Mészöly Milánt.

 Igazgató néni köszöntő és biztató szavai után hivatalosan is megnyitotta az új tanévet.

Reméljük mindenkinek sikeres lesz ez a tanéve is.

Bolla Dániel 5. b

https://www.facebook.com/tovarosi/posts/1621153334571872

Emlékeztető az 1. osztályos szülők számára

Tisztelt Szülők!

Nagyon sok szeretettel köszöntjük Önöket abból az alkalomból, hogy gyermekük 1. osztályos lett a Tóvárosi Általános Iskolában! Gyermekük sikeres tanévkezdése érdekében rövid emlékeztetőt állítottunk össze a májusi szülői értekezleten elhangzottakról.

Iskolánkban a tanévnyitó ünnepély 2017. szeptember 1 - jén, 8 órakor kezdődik a tornateremben. Kérjük szépen, hogy a gyermekek ünneplő ruhában (fehér ing, sötét nadrág v. szoknya) legyenek! Már 7.30 - tól szeretettel várjuk őket, hogy elegendő idő legyen az iskolai nyakkendő felkötésére, a kijelölt ülőhely elfoglalására.

 

Ezen a napon a következő felszerelések legyenek a tanulóknál:

- váltóruha, amiben az ünnepély után majd egész nap kényelmesen lehetnek

- tisztasági csomag a kézmosáshoz

- ruhaszalvéta a tízórai és uzsonna elfogyasztásához

- váltócipő

- tolltartó színes ceruzákkal

- kedvenc játék (esetleg CD, nyári fénykép)

Délután 16 órára várjuk a kedves szülőket. Kérjük, hogy az iskolatáskában hozzák magukkal a további szükséges felszereléseket! Ezeket közösen kipakoljuk és helyükre tesszük az osztálytermekben.

(A 100 db fehér borítékot még nem kérjük behozni!)

A kiürült táskába a tankönyveket tehetik cserébe, amit majd kérünk szépen otthon átlátszóan becsomagolni!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy szülői értekezletet a következő időpontokban tartunk:

  1. b osztály: 2017. szeptember 4. (hétfő) 17 óra; 1. a és 1. c osztály: 2017. szeptember 12. (kedd) 17 óra

A hátralevő napokra még jó pihenést, kellemes készülődést kívánunk mindenkinek:

                                                                                                   tanító nénik