Óriásbáb tábor

Kedden délelőtt elkezdődött a Fehérvári Programszervező Kft. 2017-es óriásbáb-készítő tábora: a Vörösmarty Színház hátsó színpadát négy napon át négy iskolából érkezett gyerekek töltik meg, akik részt vesznek III. Béla és felesége, Antiochiai Anna alakjának elkészítésében.  A tábort ebben az évben is Majoros Gyula szobrászművész, bábkészítő mester, az óriásbábok kivitelezője vezeti.


A már hagyományosnak mondható táborba a Tóvárosi, a Széna Téri, a Zentai Úti és a Munkácsy Mihály Általános Iskolából érkeznek diákok, hogy – Majoros Gyula bábkészítő mester irányításával – a két új óriásbáb elkészítésének munkálataiban segédkezzenek. A diákok a már meglevő 15 óriásbáb ékszereinek, egyéb kiegészítőinek helyreállításában is részt vesznek a keddtől péntekig tartó programban. A tábor helyszíne a Vörösmarty Színház, a hátsó színpadon dolgoznak majd a gyerekek minden nap délelőtt 10.00 órától, de a munka mellé más érdekes programot is kínálnak a szervezők a résztvevőknek.


Kedden ebéd után Matuz János, a színház művészeti intendánsa, a Koronázási Szertartásjáték dramaturgja beszélt III. Béláról, szerdán a lovagvilágot idéző hagyományőrző bemutatót láthattak, csütörtökön pedig az előadás jelmeztervezője, Kovács Yvette érkezett, aki a középkori viseletekről tartott előadást a diákoknak.

 

KÉPEK