Mézes reggeli

Iskolánk a november 15-én pénteken újra részt vett a Mézes reggeli programban.

A rendezvény hazai elindítását a Szlovén Mézes Reggeli kezdeményezés 9 éves gyakorlata adta, amit mára Európai Mézes Reggeli néven több Uniós tagország is átvett az alapötlet hasznosságára tekintettel.

A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra, mivel a rossz étkezési szokások gyakran már gyerekkorban kialakulnak.

Annak hangsúlyozása sem lényegtelen, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához.

Napjainkban egyre több problémát okoz a finomított cukrok túlzott fogyasztásából adódó elhízás, és a cukorbetegség, ezért fontos feladatunk, hogy az egészséges táplálkozásra való nevelést minél korábban megkezdjük és ráirányítsuk a figyelmet a mézfogyasztás számos előnyére.

Tanulóink számára ez nem volt ismeretlen, hiszen a Menő menza pályázat keretén belül már megismerkedtek az egészséges táplálkozás alapjaival.

Gyerekeink nagy örömmel kóstolták meg Nyerges József finom mézét, és sokan említették, hogy számukra nem ismeretlen az íz, hiszen ők otthon is rendszeresen fogyasztanak belőle.

 

KÉPEK