EasyCookieInfo

Ökoiskola

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közös pályázatán az iskoláknak lehetőségük van az „Ökoiskola” cím elnyerésére.

A Hálózat az ENSI (Iskolai Környezeti Nevelési Kezdeményezések) elnevezésű nemzetközi környezeti nevelési hálózat ökoiskola programjának magyarországi megvalósulásaként működik 2000. márciusa óta.

Iskolánk először 2008 szeptemberében, majd 2012-ben újra elnyerte az „Ökoiskola” címet, s ezzel tagja lett az Ökoiskolák Hálózatának.

ökoiskola

Mit jelent az, hogy ökoiskola?

Az "öko" szócska előtagként egyre több helyen szerepel. Van már öko-piac, ökoturizmus, öko-gazdálkodás. Ezekben a szószösszetételekben az "öko" szócska mindig arra utal, hogy azt a tevékenységet olyan módon végzik, hogy közben a lehető legnagyobb mértékig megpróbálják tiszteletben tartani az élővilág érdekeit, törekedve arra, hogy minél kisebb károsodást okozzanak a természeti környezetnek. Az emberiség jelenlegi legnagyobb kihívása az ökológiai válság. A környezettudatosabb életvitel kialakítása a válsággal való megküzdés egyik fő eszköze. Ehhez a célkitűzéshez járulnak hozzá az ökoiskolák azzal, hogy a jövő fiataljainak nevelése során a fenntarthatóság eszméjét és a környezettudatos cselekvést tartják szem előtt. Egy ökoiskola abban különbözik egy átlagos iskolától, hogy nemcsak a tanításban érvényesül a környezeti nevelés, hanem az iskolai élet minden területén; az iskola működtetése terén éppúgy, mint a gyerekek étkeztetése vagy a táborok szervezése során.

Ökoiskola munkacsoport

Ökoiskola munkaterv 2018 - 2019

Ökoiskolai beszámoló 2016 - 2017

Ökoiskolai beszámoló 2017 - 2018


 

"Alkotóra"  a Fiatalok Fehérvárért Egyesület pályázati felhívására készült munkák

KÉPEK


 

 

A víz világnapja alkalmából 2022-ben pályazatot hirdetünk felsősöknek!

Kattints ide a részletekért!


 

 

.