EasyCookieInfo

Erzsébet tábor 2018.

Nyári táborozás Zánkán - 2018. július 22-27.

               Nyár közepén jómagam 28 tóvárosis diáktársammal együtt elmehettem Zánkára az Erzsébet táborba. Különvonattal utaztunk s bár az út hosszúnak tűnt, mégis gyorsan elrepült, mert sokat beszélgettünk, nevetgéltünk társainkkal.

 Rövid séta és némi emelkedő leküzdése után megérkeztünk a 3-as számú sötétkék altáborba.  Mi itt kb. 300-an voltunk, de az egész táborban 1800 táborozó volt összesen ebben a turnusban.

Megkaptuk a kulcsokat a szobáinkhoz, amelyek tágasak, tiszták és barátságosak voltak.

Az első este tábornyitón vettünk részt, ahol a zászlófelhúzással indult az esti program. Wolf Kati koncertjével és táncházzal fejeződött be ez az este. 

Sokat fürödtünk a Balatonban, sárkányhajóztunk, sétahajóztunk a „Zánka” hajón, lehetőségünk volt vízicsúszdázni is. Az „1 perc és nyersz” vetélkedőn több csapatban versenyeztünk, csapatépítő feladatokat is csináltunk.  Gokartoztunk, kalandparkoztunk, elsősegélynyújtó programon vettünk részt. Gólyalábasok szórakoztattak minket több alkalommal. Lehetett íjászkodni, csapatversenyeken –strandfoci, strandkézilabda- kipróbálni magunkat. Fizikai kísérleteket láttunk a Csorsza Centerben egy vidám bemutatón. Az éjszakai túrán tréfás állomásokon tehettük próbára ügyességünket.

 A táborzáró csütörtökön volt, amit nem vártunk, mert tudtuk másnap haza kell utaznunk. Ettől függetlenül ez a program is nagyon jó volt, tábortűznél énekeltünk, táncoltunk.

Az este discoval ért véget és zászlóbontással az altábor előtt. Sok diákkal megismerkedtünk, barátságok szövődtek ezalatt a pár nap alatt.

               Mindenki nagyon jól érezte magát, remélem jövőre is eljutunk minél többen ide.

Molnár Judit 6.d osztályos tanuló

 

Az őszi tábor

Idén ősszel részt vehettünk az Erzsébet táborban. A tábor három napos volt, három élményteli nap.

A helyszínre vonattal mentünk, nagyon sokat nevettünk. Miután megérkeztünk a tábor területére, négy ponton kellett keresztülmennünk, hogy regisztrálva legyünk. Regisztráció után elmentünk megebédelni, majd elfoglaltuk a szobánkat. Egy szobában kilenc lány volt. Ezt követően lesétáltunk a partra. Fürdés után sétahajóztunk. A látvány gyönyörű volt. Trambulinoztunk, Balatonban fürödtünk, sárkányhajóztunk, ezek a programok nagyon tetszettek. Az osztály, vagyis azok kivételével, akik nem voltak, nagyon összekovácsolódtunk és még a fiúkkal is jól kijöttünk.

Nagyon jól éreztem magam, hiszen most voltam először ilyen szuper táborban. Már a jövő évi tábort várom!

                                                                                              Kovács Alexandra

Erzsébet Tábor

Az Erzsébet táborba vonattal utaztunk. Jó volt.

Tetszett az utazás, mert sokat szórakoztunk. Amikor odaértünk, akkor kellett sokat várni. Másnap többször az erdőbe mentünk, még sötétben is. Volt disco is. Miután fürödtem a Balatonban, begyulladt a torkom. Petra húga is jött és amikor a mosdóban volt, magától megnyitódott a csap. Azután, miután ez történt, odaszaladt hozzám és azt mondta, hogy biztos ott volt egy szellem…Megnyugtattam, hogy nem léteznek szellemek. Az emeletes ágyak nagyon jók voltak, csak lett egy púp a fejemen. 10 fős szobában voltunk kilencen, volt egy üres ágy.

Remélem még máskor is elmegyünk a táborba. Nagyon jó volt!

                                                                                              Csuti Vivien

                                                               A táborban

2018.09.12-én 8:00-kor gyülekeztünk az iskola előtt. Vonattal mentünk, aminek én nagyon örültem.

A vonatúton nagyon sokat nevetgéltünk. Amikor odaértünk, nagyon fel voltunk pörögve, hiszen a régen látott táborozóhely újra felbukkant. Megkaptuk a kulcsokat és elfoglaltuk a szobákat és az ágyakat. Majdnem az összes lány egy szobában volt, kivéve az Anna, az Emília és a Léna. Nagyon sokat voltunk a Balaton-parton, mert az idő kedvezett nekünk. Nekem a legjobban a disco tetszett. Majdnem mindenki talált új barátokat, köztük én is.

Az utolsó nap már csak a pakolásról szólt, meg persze az utazásról. Remélem, jövőre is jövünk. Meg persze nyáron is!

                                                                                              Fodor Panni

 

 

KÉPEK