Könyvtár

A könyvtár az iskola épületének földszintjén, központi helyen található. Feladata elsősorban az oktatást, a tanulást elősegítő könyvek (kötelező és ajánlott irodalom) gyarapítása. A gyűjteményben helyet kapnak az igényes szórakozást elősegítő szépirodalmi és ismeretterjesztő könyvek, sorozatok is. Az állomány meghaladja a 12 ezer kötetet, mindemellett a könyvtár hat féle folyóiratra is előfizet. Gazdag kézikönyvtár (lexikonok, enciklopédiák, szótárak, művészeti albumok, szótárak) segíti a tanulók és az oktatók munkáját. A könyvtárban lehetőség van a helyben olvasásra is. Gyakoriak a csoportos foglalkozások, az elmúlt években sikeres író-olvasó találkozókat szerveztünk Janikovszky Évával, Marék Veronikával, Sohonyai Edittel, Nógrádi Gáborral, Bakonyi Istvánnal.

A könyvtárat beiratkozott olvasók használhatják. A tagságot tanévenként meg kell újítani. 

A tanulók 3 db könyvet kölcsönözhetnek, a pedagógusok esetében ez nem korlátozott. A kézikönyvtár könyvei csak helyben használhatók. Amennyiben a keresett könyv nem található benn a könyvtárban, akkor azt előjegyezzük, ha pedig nincs meg a könyvtár állományában akkor a megyei könyvtártól átkölcsönözzük.

A kölcsönzési idő 4 hét, kivéve a tanuláshoz szükséges segédkönyvek. A pedagógusok az oktatáshoz szükséges könyveket egy tanévre, az egyéb dokumentumokat 3 hónapra kölcsönözhetik. A kölcsönzési idő meghosszabbítható, ha a kölcsönzött műre nincs előjegyzés. 

Nyitva tartás 

H 12:00 - 16:00

K - CS 13.00 – 16.00