EasyCookieInfo

Országos Diákparlament beszámoló

Diákönkormányzatunk elnöke, Hegyi Noémi 8. c osztályos tanuló képviselte Fejér megye általános iskolás diákjait az Országos Diákparlamenten.  

 

Elmúlt hétvégén (2017.02.03-05) került megrendezésre városunkban az Országos Diákparlament, melyen Fejér megye általános iskolásait én képviselhettem.

Pénteken a Nemes Nagy Ágnes Kollégiumban gyülekeztek a diákok az ország számos pontjáról. A közel 300 tanulót ebben az intézményben szállásolta el a város.

Szobáink elfoglalása után a Vörösmarty Színházban került sor a nyitó plenáris ülésre, ahol több politikai személyiséggel találkoztunk. Köztük Székesfehérvár polgármestere , Dr.Cser-Palkovics András, Dr. Navracsics Tibor az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa,Mészáros Attila alpolgármeseter, Dr.Jásper András a Diákközéletért Alapítvány elnöke,Dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár.

Ezen az ülésen tájékoztatást kaptunk a Nemzeti Ifjúsági Tanács , ODP(Országos Diákparlament) Előkészítő Bizottság munkájáról, beszámoltak a megyei parlamentekről,valamint székesfehérvári diákéletről.

A plenáris ülés után különböző fórumokon vehettünk részt. Én a Köznevelési Fórumon voltam jelen, ahol az oktatás helyzetét vitattuk meg. Ezen a fórumon a diákok elmondhatták javaslataikat, észrevételeiket. A pénteki nap ezzel zárult.

Szombaton a délelőtti szekcióüléseken az ODP javaslatait állítottuk össze.

Ebéd után a vendég diákok városismeretei versenyen vettek részt, mely egy közös flashmobbal zárult az Országalmánál a Megadance táncegyüttes segítségével. A tánchoz sokan csatlakoztak, így a szám végére a kis csapatunkból egy egységes tömeg alakult ki, akik vidáman, felszabadultan együtt mozogtak.

Délután a társainkkal ismerkedhettünk meg jobban, egy csapatépítő tréning keretében. A szekció ülés végére egy nagyon jó közösség alakult.

Este szabad programokon vehettünk részt. A Munkácsy Mihály Általános Iskolában táncház és Xbox várta az érdeklődőket, míg a Bugát Pál Szakgimnázium és Szakközépiskolában három fellépő is szórakoztatta a diákságot.

A vasárnap is hamar eljött. Reggeli után átsétáltunk a színházba, ahol megtartották a záró plenáris ülést. Itt a szekciók által küldött ajánlásokat fogadtuk el, majd adtuk át Dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkárúrnak.

Az ülés után visszamenetünk a kollégiumhoz, ahol kiregisztrálás után elhagyhattuk a helyszínt.

Szerintem nagyon tanulságos volt ez a pár nap. Megismerhettem más városok diákjait, akik közül párral jóba is vagyok. Remélem a javaslatok többsége meg fog valósulni. Nekem ezt nyújtotta az ODP!

 

Hegyi Noémi 8.c

 

KÉPEK

 

 

Diákönkormányzatunk elnöke, Hegyi Noémi... - Tóvárosi Általános Iskola | Facebook