EasyCookieInfo

ERASMUS + SPORT PROGRAM

.

2018-ban az Erasmus+ Sport Program keretében a iskolánk pályázatot nyert Székesfehérvár  finn testvérvárosának, Kemi iskolájával, valamint a litván Garzgai Krantas Általános Iskolával közösen.

Az elmúlt héten Helsinkiben került sor az első találkozóra a résztvevő intézmények képviselői között. A mi iskolánkat Molnár Andrea (testnevelő), Baloghné Schmidt Edit (angol nyelvtanár) és Bánhegyi Balázsné (koordinátor, angol nyelvtanár) képviselték. Ezen a találkozón az együttműködés alapjait vitatták meg, a szervezési problémák kerültek megbeszélésre, illetve iskolánk bemutatta a február 27- március 1. közötti meeting programját.

A megbeszélés sikeres volt, a részvevő project teamek most először találkoztak egymással teljes számban, immáron szakemberek részvételével.

Ezen a megbeszélésen is megerősítésre került egy további pályázat elkészítésének lehetősége.

A küldöttségeket Mrs Terhi Liintola is fogadta a Finnish National Agency for Education intézmény részéről, s kifejezte örömét a nyertes pályázattal kapcsolatban, bízva egy sikeres együttműködésben.

 

KÉPEK

 

 

 

ERASMUS+ SPORT PÁLYÁZAT

2019.02.28-03.01

Iskolánk 2018-ban jelentkezett az ERASMUS+ Sport pályázatra két partnerével közösen, a finn Kemi város önkormányzatával, a litván Gargzdai város „Krantas” általános iskolájával, valamint az „FK Banga” futballcsapattal együtt. A pályázat célja a sportot abbahagyó, illetve a sportból különféle okok miatt kimaradó tanulók visszaintegrálása a sportba, illetve az aktív életbe.

Ennek első állomásaként iskolánkba látogatott 8 finn és 10 litván kolléga, testnevelők és edzők. A pályázatban vállalt célunk a sportolás befejezésekor az okok feltárása, ennek mentális oldalának bemutatása és az elkerüléséhez különböző eszközök, technikák ajánlása.

Az első napon a rendezvény sorozatban kiértékeltük a 6. és 7. évfolyamon kitöltött kérdőíveket, filmes bemutatóórán a gyerekek különböző versenyzők történetével ismerkedtek, akik újrakezdték sportkarrierjüket, pszichológus tartott nekik foglalkozást, majd a burn-out (kiégés) jelenség szakmai hátterét ismerhették meg a résztvevők. Délután jóga foglalkozáson vehettek részt vendégeink, relaxációs technikákat tanulhattak.

A második napon régi tanulóinkat, akik most is aktív sportolók, invitáltuk vissza iskolánkban. Ők beszélgettek a gyerekekkel és a résztvevő vendégekkel a példaképek fontosságáról és saját sportkarrierjükről. A nap második felében játékos sportvetélkedőt szerveztünk a gyerekeknek és vendégeinknek, majd egy barátságos kosárlabda-mérkőzéssel zártuk a napot.

Az összes résztvevő nagyon élvezte a programokat.

 

KÉPEK

 

 

 

Kemiben jártak a Tóvárosi Általános Iskola pedagógusai

Május 16-17-én a finnországi Kemi városában folytatódott az az ERASMUS+ Sport program, melyben a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskola az egyik partner. A finn, litván sportszakemberek februári fehérvári látogatása után Kemiben találkozott a három nemzet delegációja. Kemiben két iskolában is jártak - Heppola Basic School, Syvakangas School - ahol, bepillantást nyerhettek a finn oktatási rendszerbe, különös tekintettel a sport területén végzett oktató-nevelő munkára. A fehérvári testnevelők megtapasztalhatták, hogy lehet a fiatalok körében oly népszerű APP-okat alkalmazni a testnevelés órán, valamint a finn rendszerben mit is jelent  a személyi edző fogalma, és hogyan építik be az iskolai oktatás rendszerébe.

A pályázat ősszel a litván látogatással folytatódik, ahol az iskola és sportegyesület kapcsolatáról tartanak fórumot a résztvevőknek.

KÉPEK