EasyCookieInfo

Medve Matek

Medve-Matekverseny 

Április 1-jén, szombaton reggel indultunk vonattal Veszprémbe egy különleges matek versenyre. Zsuzsa néni és Eszter néni kísért minket. Sokan voltunk, mivel iskolánkból több csapat is nevezett.

Amikor Veszprémbe ért a vonat és leszálltunk a vonatról, gyalog folytattuk utunkat, felsétáltunk a belvárosba. Itt már nagyon sokan várták a verseny kezdetét, az ország több városából, iskolájából érkeztek a versenyzők.

A verseny előtt minden versenyző kapott egy almát, kekszet és egy üveg ásványvizet. Miután mindenki lejelenkezett, megkapta a karszalagját és a térképet elmondták a verseny szabályait és az információkat. Ezek után egy közös bemelegítés következett, majd elkezdődött a verseny. Az egész belváros területén más-más helyeken voltak az állomások. Külön feladat volt az is, hogy megtaláljuk az egyes állomásokat a térkép alapján. Minden állomáson különböző matematikai feladatokat kaptunk, melyeket meg kellet oldanunk. Ha egyet elrontottunk, elküldtek egy másik irányba vagy újból vissza kellett menni valamelyik előző helyre. Viszont ha jól oldottuk meg a feladatot haladhattunk tovább. Sokáig tartott a verseny, a végére már mindenki nagyon elfáradt. Ezen a napon különösen szép, napsütéses, meleg tavaszi idő volt, így alaposan le is pirultunk. Az eredményhirdetést sajnos már nem tudtuk megvárni, mert indult haza a vonatunk.

            Mindenkinek ajánlom ezt a versenyt, aki szeret túrázni, kirándulni és matekos feladatokat megoldani vagy csak szeretne egy jó kis kalandos napot eltölteni az osztálytársaival és a barátaival!

                                                                       Kovács Boglárka  8/A

KÉPEK